Alle prinsen op een rij

Ex-Prinsen bij de Proclamatie van Winfried I in 1980

Prinsenconvent in staat van wording
Zestien exen in vol ornaat
bij de Proclamatie van Winfried I in 1980

In 1981 besloten de Ex-Prinsen van Knotsenburg elkaar wat vaker te treffen. De samenkomst voor een staatsiefoto met de kersverse Prins Winfried I in 1980 was namelijk goed bevallen. Directe aanleiding voor de min of meer regelmatige ontmoetingen was de receptie van Prins Dick I, waar een tiental exen zich in de Stephens Pub te goed deed aan nogal wat bier. Ex-Prins John I verdween plotseling om even later terug te keren met ‘gouden schaartjes’ die hij na een kolderieke toelichting alle aanwezige exen omhing.  Vijf en dertig jaar later (2016) bestond het Prinsenconvent uit – toeval of niet? – vijf en dertig leden. De lezer vindt het volledige tableau de la troupe hieronder, ook de ex-prinsen, die helaas niet meer in ons midden zijn (+). De Prinsen van Knotsenburg beseffen als geen ander, dat de ene prins de andere niet is. Zulk een goeie hebben we nog niet gehad, hoort een Prins bij zijn afscheid steevast zingen. Hij beseft een jaar later, dat dat lied elk jaar klinkt. Zo ook in

Prins Lars I overhandigt (ex-peins) Ton I Janssen de oevreprijs voor al zijn muzikale prestaties

3 gedachten over “Alle prinsen op een rij

  1. Leuke story en de daarbij horende foto. Iedereen ziet er nog “eigentijds” (jong) uit.
    De lijst als aanvulling is ook nooit weg.

  2. Het blijft voor niet-katholieken een byzonder geheel: Knotsenburg, prinsen en rituelen (het heeft wel wat van de vele tradities bij de studentencorpora). Ik hoop dat jullie nog vaak bij elkaar zullen kunnen komen en steun aan elkaar zullen hebben op het pad des levens.

    • Carnaval kent nogal wat tradities en rituelen, en behoort in zuidelijke streken tot de volkscultuur. Het is intussen 42 jaar geleden, dat ik Prins van Knotsenburg was. Met andere ex-prinsen heb ik in 1981 het Convent van Ex-Prinsn opgericht. Dat gezelschap speelt een actieve rol in het Nijmeegs carnaval, ook in sociaal opzicht. Wij komen elke maand bij elkaar, uitzonderingen – zoals Covid19 – daargelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.