Van de Prins geen kwaad

Omslag Prinsenboek

Omslag Van de Prins geen kwaad
Carnaval in Nijmegen vroeger en nu
door Ad Lansink en Carol Boef
Prinsenconvent Knotsenburg (2009)

De Gelderlander over 'Van de Prins geen kwaad'

De Gelderlander over ‘Van de Prins geen kwaad’

4 gedachten over “Van de Prins geen kwaad

 1. Hallo Ad,
  ik ben op zoek naar een foto van Wiet Benda als Prins van Knotsenburg voor de website Knotsenburg in Beeld, die ik aan het aanpassen ben.
  In de uitgave van: “van de Prins geen kwaad ‘staat een foto.
  Die scannen gaat wel, maar verliest dan wel veel kwaliteit.
  Kun jij mij die toesturen of aangeven waar ik die van Internet kan plukken.
  Vast dank en vriendelijke groeten

  John de Kluijs

  • Dag John, ik zal in mijn beeldarchief nagaan of ik een geschikte foto van Wiet I bezit. Ik herinner me overigens, dat ik destijds al weinig afbeeldingen van Wiet Benda had. Maar ik doe mijn best. Kun je overigens wachten tot 18 september: de deadline van mijn nieuwe boek Challenging Changes over de relatie tussen de Ladder van Lansink en de circulaire economie. Vormgeefster Sophie van Kempen en ik hebben de komende dagen veel uren nodig om het boek van 400 pagina’s zoveel mogelijk foutenbrij te maken.

 2. Hi, ik ben op zoek naar iemand die me iets kan vertellen over de Nijmeegse bacchusverbranding aan het eind van carnaval, die voor zover ik weet in ‘52 en ‘56 heeft plaatsgevonden. Is er meer te weten te komen over deze traditie?
  Mvg

 3. In mijn – overigens beperkte – archief heb ik niets kunnen vinden over een (eventuele) bacchusverbranding 1n 1952 en 1956. In die jaren woonde ik nog niet in Nijmegen. In latere jaren, na het begin van mijn actieve deelname aan het Knotsenburgs carnaval (1078) heb ik ook nooit iemand horen praten over een bacchusverbranding, een activiteit die op sommige plaatsen wel voorkwam of zelfs nog voorkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.