Isonomia, waste hierarchy and circular economy

the-waste-hierarchy

Waste Hierarchy
Bron: www.igd.com

Uit de vele hits, die de Ladder van Lansink scoort bij Google – halverwege 2020 meer dan 30.000 – blijkt dat de voorkeurs-volgorde van het afvalbeheer ook buiten Nederland de aandacht trekt van bewuste (na)volgers en toevallige passanten. In Engeland is de ‘waste hierarchy’ o.m. ontdekt door Isonomia, een onafhankelijke Blog over duurzame ontwikkeling, destijds opgezet vanuit Eunomia. In december 2013 publiceerde Steve Watson op Isonomia een bijdrage, getiteld: Making the waste hierarchy: just Ad Lansink. Nader contact met de schrijver en met webeditor Peter Jones leidde tot de vraag om op basis van sommige hoofdstukken van De Kracht van de Kringloop enkele artikelen te publiceren op Isonomia. Ik zegde eind 2013 toe  enkele bijdragen te leveren over het brede thema van de ‘waste hierarchy’. Inmiddels zijn de volgende bijdragen verschenen, aanvankelijk als actualisering van De Kracht van de Kringloop, later als voorpublicatie van en vanaf 2018 als aanvulling op Challenging Changes (2017):

Ask Ad: Crowd Asking project Be Wastewise

AdLansink_Quote2_Q9

Crowd Asking Project of Be Wastewise and Isonomia

  • In het najaar van 2014 vroeg de Amerikaanse website Be Wastewise in samenwerking met Isonomia om mijn medewerking aan een ‘crowd asking project’ over de relatie tussen de Ladder van Lansink en circulaire economie. Bezoekers van Be Wastewise werden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan ’the father of waste hierachy’. De vragen werden door Steve Watson van Isonomia gegroepeerd in een twaalftal kernvragen, en vervolgens door mij beantwoord in twee delen, zowel via Isonomia als via Be Wastewise:
  • Ask Ad: climbing Lansink’s Ladder (14-11-2014)
  • Ask Ad: zero waste and the hierarchy (28-11-2014)

Vermeldenswaard is verder, dat de bijdrage van Steve Watson  van december 2013, die de aanleiding was voor mijn medewerking aan Isonomia, in augustus 2015 was opgeklommen tot de 5e plaats van de lijst van ‘most popular’ articles’. Isonomia heeft in februari 2019 haar website grondig vernieuwd. De zoektocht naar artikelen en auteurs is daarbij sterk verbeterd, en de lay out gemoderniseerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.