Boekpresentatie Challenging Changes

Kaart wordt geladen...

Date/Time
Date(s) - 18/12/2017
15:00 - 17:00

Location
Stadhuis Nijmegen

Category(ies)


Voorzijde boekomslag Challenging Changes naar een ontwerp van Sophie van Kempen

Op 18 december a.s. vindt de Nederlandse Boekpresentatie plaats van het boek Challenging Changes van Ad Lansink, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA .  De Ladder van Lansink is een wereldwijd verspreide standaard voor afvalbeheer  en kent vijf treden: preventie, hergebruik, sorteren/recycling, verbranding en storten. In zijn nieuwe boek geeft Ad Lansink aan, dat deze ogenschijnlijk lineaire afvalhiërarchie essentieel is voor de overgang naar een circulaire economie.

In Challenging Changes geeft auteur Ad Lansink de urgentie aan van de overgang naar een circulaire economie en de cruciale rol van de afvalsector in deze transitie.  Tijdens de bijeenkomst in de Raadszaal in Nijmegen, kunt u nader kennis maken met het boek. Enkele sprekers belichten het boek vanuit diverse invalshoeken in de sector en daarbuiten. Allereerst geeft Han Noten, voorzitter van de NVRD, in zijn presentatie zijn visie op het begrip circulaire economie en de positie van de afvalsector hierin.

Vervolgens zal Harriët Tiemens, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Nijmegen, in een duo-interview met Ad Lansink ingaan op de noodzaak van een omwenteling naar een circulaire economie.Tenslotte geeft Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal, vanuit haar achtergrond van burger en consument haar visie op de transitie naar die circulaire economie. De bijeenkomst wordt besloten met een informele borrel.

Voor informatie over de inhoud van Challenging Changes zij verwezen naar www.challengingchanges.eu. Het boek, dat via deze website besteld kan worden, is ook beschikbaar tijdens de boekpresentatie en bovendien verkrijgbaar bij Boekhandel Dekker&van de Vegt te Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.